Beweegmomentjes op kantoor

Lekker makkelijk zo’n kantoorbaan, denk je misschien. Niet de hele dag onderweg van hier naar daar, maar heerlijk ontspannen in de stoel achter je bureau. Toch is langdurig zitten helemaal niet zo lekker als het misschien lijkt. Het vergroot namelijk het risico op gezondheidsklachten.

We weten allemaal dat er een risico op gezondheidsklachten is als je te weinig sport en beweegt. Maar zelfs bij voldoende sporten, maar langdurig zitten tijdens je werk, vergroot de kans op gezondheidsklachten. Daarom is het belangrijk om Beweegmomentjes in te lassen die het langdurig zitten onderbreken. Dat kan bijvoorbeeld één keer per half uur een paar minuten traplopen zijn of staand telefoneren of vergaderen. Deze Beweegmomentjes hoeven er dus helemaal niet voor te zorgen dat je minder productief bent. Je kunt gewoon aan het werk blijven, maar het gaat er om dat je even uit je stoel komt en in beweging bent. Ook heel fijn voor de mensen die graag twee dingen tegelijk doen! 😉

Een van je Beweegmomentjes kan natuurlijk ook plaatsvinden tijdens de lunch. Want is het niet veel lekkerder om je broodje even mee naar buiten te nemen en ervan te genieten, in plaats van het zonder aandacht achter je beeldscherm op te eten? Het is natuurlijk makkelijk, ‘even snel op je werkplek eten, want je wilt dit nog even afmaken’. Maar voel je je voldaan als je je even later bedenkt dat je je boterham hebt opgegeten, maar er eigenlijk maar weinig van hebt meegekregen? Als harde werker mag je best even genieten van je pauzetijd en het kantoor verlaten om een frisse neus te halen. Even al je aandacht richten op dat verdiende, lekkere broodje. En het is nog gezond ook!

Met gezonde groet!

Jolanda Qualm van Blij Bewegen training en coaching
Kom weer met plezier in beweging!

Deze blog is tot stand gekomen in opdracht van Blij Bewegen en geschreven door tekstschrijver Sanne Meurs.

 

Reacties zijn gesloten.