Met Yin de nieuwe lente in!

De nieuwe lente! De nieuwe jij?

Vandaag is dan zover: officieel is de lente begonnen! De zon deed al aardig haar best en tussen de middag heb ik in het bos heerlijk kunnen genieten van de vogels, de prille zonnestralen en de bomen in de knop, en een heerlijke verkwikkende wandeling gemaakt.

De lente is DE tijd om onze stramheid van de winter er uit te ‘werken’. En juist de rustige, aandachtsvolle yoga vormen als Qigong en Yin yoga zijn daar heel geschikt voor!

Het is dan ook de tijd voor een nieuwe lessen serie: Met Yin de lente in!
Vanaf komende donderdag 22 maart werken we met de energieën van de Lever en Galblaas.

In Traditionele Chinese Geneeskunde en in de yin yoga, wordt de lente beschouwd als het begin van de cyclus van de seizoenen. In deze tijd van het jaar worden wij blij van de natuur, die opnieuw wordt ‘geboren’ na het donkere en koude (yin) van de winter. De dagen worden langer en Moeder Aarde geeft geboorte aan de geurige aroma’s van verse grassen en bloemen.

De Lente (yang) energie ondersteunt expansie en groei. Het is dus een goede tijd voor ons om ons lijf in beweging te laten komen! Terwijl we in de winter meer moeten slapen, moeten we in het voorjaar meer actief zijn: onszelf richten op doelen, weer nieuwe projecten opstarten, en daadkrachtig zijn.

Fysiek gezien, is de lente een goed moment om het lichaam te vernieuwen door middel van opschonen (‘ontgifting’), en te werken aan de versterking van de pezen en bindweefsel, wat we met yin yoga dus doen.

Misschien ervaar jij ook dat je uit de stijfheid en de inkeer van de winter wil kruipen en weer lekker in je lijf wil landen? Of ervaar je onrust en weet je niet wat je als eerste aan wil pakken?
Yin Lente yoga stretches helpen je energetisch om – net als de natuur, wat wij ook zijn, te transformeren, te groeien en te bloeien, en je zelf te focussen op wat echt belangrijk voor je is.

Ben jij er ook bij? Boek je (proef)les via de Momoyoga.nl App of via de mail jolanda.qualm@gmail.com

Een kaart van 10 lessen kost €105,00. Instromen kan altijd.

Wekelijkse lessen op donderdag van 18.45 – 20.00 uur op Suniya Yogacentrum. Je kunt vanaf 18.35 uur de zaal in om je voor te bereiden op de les.

In Yin yoga geef je jezelf over aan een diepere stretch van het bindweefsel en de gewrichten in een houding.

“Een wekelijkse yogales in deze fijne ruimte is als een oase waar je kan ontspannen, opladen en zorgen voor je lichaam”  Yogacentrum Suniya Haagsteeg 4 in Wageningen

 

Reacties zijn gesloten.