Methode

Blij Bewegen is gebaseerd op bewustwording en gedragsverandering. Met inzet van professionele coachtechnieken werkt de verandering van binnen uit en werkt je leven lang door.

In de basis start de coaching met volledig onderzoeken van de motivatie en persoonlijke waarden van de klant, en ook wat in het fysieke lichaam van de client te te zien is. Vervolgens worden de oorzaken van gedrag, denkbeelden en overtuigingen die ongezond gedrag in stand houden zo veel mogelijk inzichtelijk gemaakt. Ook de leefomgeving en ingrijpende gebeurtenissen worden hierin betrokken. Op deze manier zal je als persoon meer bewust worden van wat jij doet of nalaat, en hoe dat voor je voelt in je lichaam. Ook maakt dit je bewust van wat je echt belangrijk vindt op gezondheidsgebied. De coaching is veranderings- en resultaatgericht, waarbij doelen stellen altijd de basis is.

De volgende stap is het aanleren en stimuleren van nieuw gedrag. Dit gaat door zowel mentale, fysieke als emotionele oefening. Zo kun je nieuw aangeleerd gezond gedrag een leven lang behouden. Deze stap houdt ook een praktisch element in, te weten het vinden de sport of beweegactiviteit die bij je past en je plezier geeft. En vooral ook een activiteit die je volhoudt door deze structureel in je leven in te bouwen. Het zal een aantal maanden duren voordat je de regelmaat gevonden hebt in je nieuwe beweegpatroon en leefstijl.

De aanpak van Blij Bewegen is gebaseerd op onderstaande bewezen methoden, die gebleken een blijvend positief effect hebben op lichamelijke activiteit en gezond gewicht.

Uniek van Blij Bewegen is dat al deze technieken gecombineerd worden en bovendien ingezet worden voor verbeteren van gezondheid: om blijvend en met plezier in beweging te komen.

Met Blij Bewegen ervaar je weer het gevoel van zelf aan het roer staan in je eigen gezondheid en leefstijl

Reacties zijn gesloten.