Power (Yang) Yoga Les

Yang Yoga is een uitstekende manier om een sterk, lenig en gezond lichaam te krijgen! Ook voor sporters is regelmatige beoefening van Yang Yoga de manier om beter te worden in je sport, of om blessures te voorkomen.

Iedere donderdag 17.30 – 18.45 uur in Het Yogaschooltje – Tweede Kloostersteeg 48 Wageningen!!

Bij regelmatige beoefening van Yang Yoga leer je letterlijk in je kracht en rechtop staan! Dat is een fantastische ervaring. Je voelt je sterk van binnenuit, en dat ziet je omgeving ook.

Power yoga is afgeleid van de Ashtanga yoga. Bij Ashtanga yoga ligt de volgorde van de oefeningen altijd vast. Bij Yang of Power Yoga kan steeds een andere mix gemaakt worden van de verschillende houdingen (asana’s), welke dan een serie vormen. De serie kan dus per les verschillen en zelfs een thema hebben. De serie heeft een dynamisch karakter.

De houdingen worden 3 tot 5 ademhalingen aangehouden en om naar een andere houding te gaan worden vinyasa’s (overgangsbewegingen) uitgevoerd. Hierdoor wordt de les ervaren als krachtig en tegelijkertijd vloeiend geheel. Ook kan de intensiteit flink opgevoerd worden. In de serie worden achtereenvolgens staande, zittende en liggende houdingen uitgevoerd.

Power yoga staat voor kracht, energie, concentratie van aandacht, en een speciale ademtechnieken (de flankademhaling en/of de ujjayi ademhaling). Ook worden ‘kijk’ richtingen (focus punten of drishti’s) aangehouden om de aandacht naar de details van de oefening te brengen: de adem, de bandha’s, de mind. Zeer kenmerkend voor Power Yoga is het actief inzetten van de bandha’s. Dit zijn de energetische “sloten”. In de les worden twee tot drie bandha’s geactiveerd, van bekkenbodem tot keel. Het effect van deze bandha-activatie is wonderlijk: Je ervaart stabiliteit en kracht van binnenuit, je maakt lengte van staart tot kruin, en je voelt een opgerichtheid die niet met je spierkracht te bereiken is. Ook blijft je energie behouden en stroomt niet ongebruikt weg. In elke les wordt instructie gegeven voor het leren hoe de bandha’s te activeren.

Zonnegroeten zijn een vaste start van de les na het opwarmen. De les eindigt altijd met ontspanning. Het is een uitstekende manier om een sterk, lenig en gezond lichaam te krijgen!

 

Reacties zijn gesloten.