Yin Yoga

Yin Yoga is een vorm waarbij je jezelf over geeft aan een diepere strekking van het bindweefsel en de gewrichten. Waar je bij Yang Yoga je spieren aan- en ontspant gaat het er bij Yin Yoga juist om dat je de spieren zoveel mogelijk loslaat. Yin Yoga biedt een mogelijkheid om te observeren, te voelen en tot weldadige stilte in jou te komen.

Iedere donderdag van 19.00 – 20.15 uur in Het Yogaschooltje – Tweede Kloostersteeg 48

We werken daarom tijdens de les voornamelijk met zittende en liggende houdingen waarin we 3 tot 5 minuten blijven. Op deze manier geven wij ons lichaam de kans om ruimte te creëren. Ruimte voor innerlijke stilte en ademhaling. Je geeft jouw lichaam de mogelijkheid om dieper in ontspanning te komen.

Yin Yoga heeft een meditatief karakter. Doordat we langer in een houding blijven, komen we in een staat van reflectie. Een mooie uitnodiging om onze grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt niet jouw lichaam om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om in jouw lichaam te komen. Ook de meridianen die door het hele lichaam lopen, onze energiebanen, worden door Yin Yoga beïnvloedt.

Je zult na verloop van tijd merken dat je soepeler wordt en dat de levensenergie vrijer kan gaan stromen. Yin Yoga is voor iedereen. Of je nu fanatiek sporter bent of de hele dag achter de computer zit. Het helpt je om een goede balans te vinden, in lichaam en geest.

Reacties zijn gesloten.