Eerste centrum in positieve gezondheid opent in Wageningen

Wageningen – Op de Industrieweg 21 verrijst een modern holistisch gezondheidscentrum. 21IndusTree is een stadshub van GZ-Punt en is een samenwerkingsverband tussen aanbieders op het gebied van welzijn en positieve gezondheid zoals GGZ, therapie, yoga, qigong, mindfulness, personal training, massage, retraites, psychologie en psychiatrie.

21IndusTree wordt een ontmoetingsplek waar kruisbestuivingen plaatsvinden en krachten worden gebundeld. Vanuit deze holistische visie worden gezondheidscentra opgezet in het gehele land, dit centrum in Wageningen is de eerste. GZ-Punt biedt het platform, Viviq GGZ is partner vanuit de mentale gezondheidszorg. Andere aanbieders sluiten aan vanuit hun eigen expertise.

Holistische kijk op gezondheid

In 21IndusTree staat mentale gezondheid niet op zich. Onze gedachten en emoties hebben immers invloed op ons lichamelijk welbevinden en viceversa. Dit holistisch perspectief vormt samen met positieve gezondheid het uitgangspunt van GZ-Punt. Inge Poels, bestuurder en GZ-psycholoog bij Viviq GGZ: “Onze blik op de gezondheidszorg is verruimd. We leggen veel meer de focus op preventie en positieve gezondheid.”

Gezond en duurzaam gebouw

Bij de bouw van het pand is rekening gehouden met mens en milieu. De gebouwmassa wordt gebruikt voor koude- en warmteopslag. Dat zorgt samen met warmtepompen, zonne-energie en een groendak voor een optimaal binnenklimaat. Het regenwater dat op de groene daktuin valt, wordt opgevangen om het toilet mee door te spoelen, de was mee te doen en het dak mee te sproeien. Voor de isolatie van het gebouw is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals vlas, papier, wol en zelfs bermgras. De Chinese filosofie Feng Shui voor een positieve energie in de ruimtes.

Open Dag

Zelf het nieuwe gezondheidscentrum ontdekken? U bent van harte welkom op de Open Dag op zaterdag 18 september, van 11.30 uur tot 18.00 uur op Industrieweg 21. Maak kennis met de partners van het gezondheidscentrum en GZ-Punt. Bekijk het nieuwe centrum, ervaar de ontspannen sfeer. Of doe mee aan een mini-workshop yoga of mindfulness op het sedumdak!

Plaats een reactie