Jolanda Qualm

Sporten, bewegen en natuur nemen een belangrijke plek in mijn leven in. Voor mij is het een van de mooiste dingen die er zijn. Bewegen brengt me in balans. Ik voel me gezonder en sterker en innerlijk kalm. Ik wil anderen ook laten kennismaken met het plezier dat bewegen en sporten kan geven. Het geeft je de rust om meer te genieten van het leven.

Mijn interesse voor gezond leven, bewegen en voeding heeft ook mijn studiekeuze bepaald. In 1992 studeerde ik af aan de Wageningen Universiteit in de richting Voeding en Gezondheid. Ik heb daarna ruime ervaring opgedaan met bewegen en sport, gezond voeden, en met persoonlijke begeleiding in bewustwording, coaching en training (mentale en fysieke training) van mensen. Als coach ben ik een uitstekende gesprekspartner voor hoger opgeleiden en studenten.

In mijn coaching combineer ik diepgang met plezier. Ik sta voor ervaringsgerichtheid en bewustwording, wijsheid en inspiratie, liefde en verbinding met mens en natuur. Problemen benader ik als een puzzel en zet vaak mijn intuitie in. Ik streef ernaar om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de persoon zelf, en heb veel vertrouwen in ieders vermogen tot zelfsturing. Ik hou er van om dingen met een kwinkslag te benoemen.

Mensen zullen in mij herkennen: Diepgang, luisterend oor, rust en stilte, lichaamskracht en energie, sportief, aandacht en focus, plezier in het leven, inlevingsvermogen.

Werk en ervaring:

  • Ik werkte ruim twaalf jaar als HBO-docent waar ik lesgaf in voeding, gezondheid en –technologie en  studievaardigheden, en heb ik als mentor studenten begeleid tot en met hun afstudeerfase. Fundamentele vaardigheden heb ik opgedaan over leren en trainen.
  • Als HBO-studentendecaan heb ik veel ervaring in coaching en begeleiding opgedaan (sinds 2005).
  • Tweejarige opleiding Onorthodox Coachen (NOBCO gecertificeerd) (2008 – 2010)
  • Ervaren karate in de traditionele Goju Ryu stijl (1e dan) en Qigong beoefenaar
  • Fitnessinstructeur groepslessen (sinds 2011) (Les Mills programma’s en Club Joy). Personal training in boksen.
  • Docent Yoga en Qigong.
  • Naast grondige kennis over bewegen, gebruik ik mijn intuïtie en gevoel.
  • Onderbouwde ervaring over het lichaam, adem, rust en kracht.
  • Ik ben moeder van drie kinderen van 11, 16, 18 jaar. Graag werk ik met natuurelementen als inspiratie en metafoor.

Lees het interview: Sporten voorkomt misere 

drieluik sport

Foto’s gemaakt door www.lynnvanbaarenfotografie.nl

 

 

Reacties zijn gesloten.