Poweryoga - Leefstijlcoach-Wageningen-Ede-Bennekom-yoga-coaching-personal-training_DSC_3779

Power Yoga Core Flow

Als je op zoek bent naar een fysiek uitdagende en gevarieerde yoga waar je conditie van verbetert, je lijf sterker van wordt en waar je elke keer gestimuleerd wordt om fysieke en mentale grenzen bewust te onderzoeken, dan is Power Yoga Core Flow iets voor jou. Power Yoga Core Flow is een krachtige, dynamische, vloeiende en bewuste yogavorm. De houdingen gaan naadloos in elkaar over op het ritme van je diepe buikademhaling. Power yoga is ook een mooie aanvulling op je andere sporten en helpt blessures voorkomen en zelfs te herstellen.

Boek deze les in het actuele rooster.

Power Yoga

Power yoga is afgeleid van de Ashtanga yoga. Bij Ashtanga yoga ligt de volgorde van de oefeningen altijd vast. Bij Power Yoga kan steeds een andere mix gemaakt worden van de verschillende houdingen (asana’s), welke dan een serie vormen. De serie kan dus per les verschillen en zelfs een thema hebben. De serie heeft een dynamisch en vloeiend karakter doordat vinyasa’s (overgangsbewegingen) volop worden ingezet. Ook kan de intensiteit flink opgevoerd worden. In de serie worden achtereenvolgens staande, zittende en liggende houdingen uitgevoerd.

Power Yoga met Core Flow, de essentie

Core Flow gaat over het vanuit een energetische golfbeweging kunnen opbouwen van een houding, dus vanuit de grond (het fundament) naar volle expressie.
De Core is een samenwerkend geheel van zeer veel verschillende spiergroepen en bindweefsel van de voeten tot aan de tong, en dus veel meer dan alleen je buikspieren.
Door beweging die de Core voortbrengt, ontstaat stabiliteit en tegelijkertijd lichtheid en vrijheid in je yogabeoefening én in je dagelijks leven. Het gaat over golvend bewegen in diepe en vrije buikademhalingen, werken vanuit je fundament, naar en in de Core en dan de houding zich als vanzelf laten ontvouwen.

De houdingen worden vanaf de grond naar boven opgebouwd. In een Core Flow houding geven we eerst het fundament – waar je de vloer raakt – een kracht omlaag, noem het een actieve aarding. Dan stroomt de energie omhoog de Core in – dat zijn alle spieren startend bij de voetbogen via binnenkant dijen, bekkenbodem, psoas, lage rugspieren en rond de wervelkolom – waardoor een expressieve vorm ontstaat. De houding ontstaat en opent zich als vanzelf na al het gedane voorwerk. Zoals energie in golven opkomt, zo bewegen we in Core Flow golvend en verbinden de ene houding naar de andere.

Het zijn de Core-overgangen die ons gevoelsmatig verbinden met het nu, de actieve aarding is een kwaliteit van zijn in het moment. Geaard en vloeiend ontstaat iedere houding vanuit een Core-lijn die je niet vastzet in een houding maar juist een krachtige uitdrukking is van jezelf.

Bij regelmatige beoefening van Power Yoga Core Flow leer je letterlijk in je kracht staan! Dat is een fantastische ervaring. Je voelt je sterk èn licht van binnenuit, en dat ziet je omgeving ook.

De Core-Zonnegroeten en variaties daarop zijn een vaste start van de les na het opwarmen. De les eindigt altijd met ontspanning. Het is een uitstekende manier om een sterk, lenig en gezond lichaam te krijgen!