Sport doet iets met je!

Sport… het maakt je gelukkiger, fitter, blijer, weerbaarder en vrijer.

Een mooie actie van NOC*NSF is de op 10 augustus gelanceerde campagne ‘Sport doet iets met je’ om iedereen van jong tot oud te inspireren wat sport voor jou kan betekenen. En hoe belangrijk sport en bewegen is voor je fysieke en mentale weerbaarheid. Maar vooral hoe leuk sporten is.

Dit is natuurlijk iets waar Blij Bewegen volmondig mee eens is! Het is nu de tijd om in beweging te komen!

Lees meer over deze landelijke campagne op hun site en laat je inspireren https://nocnsf.nl/sportdoetietsmetje

Sport maakt je gezonder. Met minimaal een halfuur beweging per dag zorg je zelf al voor een enorm positief effect op je lichaam. Dat merk je op de lange termijn en zeker ook veel sneller: als jij vandaag sport heb jij morgen meer energie!

Door te sporten zorg je voor het onderhoud van je lichaam voor de toekomst. Met beweging hou je je hart en bloedvaten in conditie en verlaag je je bloeddruk. Met een gezonde leefstijl, waar beweging een belangrijk onderdeel van is, verklein je daarmee de kans op hart- en vaatziekten. Regelmatig bewegen zorgt ook dat je botontkalking tegengaat.

Dat zijn de voordelen die je misschien niet direct merkt. Gelukkig voel je veel positieve kanten van sport al gelijk in je dagelijkse leven. Wist je bijvoorbeeld dat je door beweging je spijsvertering verbetert? Het zorgt ook dat lichamelijke spanningen van bijvoorbeeld veel computerwerk minder worden en dat je beter slaapt. Daardoor kun je weer met meer energie aan de nieuwe beginnen.

Als je iets zal merken aan je gezondheid door het sporten is het wel dat je weerstand met sprongen vooruit gaat. Is je weerstand minder op orde dan heb je sneller een verkoudheid of griepje te pakken. Je afweersysteem zorgt namelijk in je lichaam dat virussen buiten de deur blijven. Met sport en bewegen versterk je dat legertje dat strijdt om jou gezond te houden. Probeer daarom iedere dag iets aan beweging te doen. Dat hoeft niet veel of intensief te zijn: met een rustige wandeling van een halfuur of fietstocht naar je werk of de supermarkt lever je ook bijdrage aan je eigen gezondheid.

Plaats een reactie