Qigong

Qigong (uitspraak: ‘tsjie koeng’) is een onderdeel van de zeer oude Chinese leer om lichamelijke en geestelijk gezondheid te behouden en te verbeteren. Alles draait om het in stroming brengen van je energie en zo de balans herstellen of pijn (‘blokkades’) weg te laten vloeien. Qi-gong zou je letterlijk kunnen vertalen als werken met je levenskracht.

Tijdens de les wordt gewerkt met een serie van staande oefeningen. De beweging zijn overwegend zachte en vloeiende, vanuit de ademhaling en aandacht gestuurd, en met visualisaties. In de serie worden de heilzame en energetische principes van de Qigong gevolgd.

Qigong wordt ook wel gezien als een ‘moving meditation’: je vergroot je sensitiviteit, bewustzijn, focus, en ademkwaliteit en creëert een nieuw perspectief op je leven.

Qigong is voor iedereen die op zoek is naar ontspanning, zelfbewustzijn en een gevoel van rust en ‘in balans zijn’. Ook voor mensen met schouderklachten en lage rugpijn is Qigong zeer geschikt. Wordt blijer en kom eenvoudig met beide benen op de grond!

Reacties zijn gesloten.