Poweryoga - Leefstijlcoach-Wageningen-Ede-Bennekom-yoga-coaching-personal-training_DSC_3779

Power Yoga

Als je op zoek bent naar een uitdagende yoga waar je conditie van verbetert, je lijf sterker van wordt en waar je elke keer uitgedaagd wordt om fysieke grenzen te verleggen, dan is power yoga iets voor jou. Power yoga, ook wel yang yoga genoemd, is een krachtige, dynamische en bewuste yogavorm. De houdingen gaan vloeiend in elkaar over op het ritme van je ademhaling. Power yoga is ook een mooie aanvulling op je andere sporten en helpt blessures voorkomen.

Bij regelmatige beoefening van power yoga leer je letterlijk in je kracht en rechtop staan! Dat is een fantastische ervaring. Je voelt je sterk van binnenuit, en dat ziet je omgeving ook.

Boek deze les in het actuele rooster.

Power yoga is afgeleid van de Ashtanga yoga. Bij Ashtanga yoga ligt de volgorde van de oefeningen altijd vast. Bij Yang of Power Yoga kan steeds een andere mix gemaakt worden van de verschillende houdingen (asana’s), welke dan een serie vormen. De serie kan dus per les verschillen en zelfs een thema hebben. De serie heeft een dynamisch karakter.

De houdingen worden een aantal ademhalingen aangehouden, en om naar een andere houding te gaan worden vinyasa’s (overgangsbewegingen) uitgevoerd. Hierdoor wordt de les ervaren als krachtig en tegelijkertijd vloeiend geheel. Ook kan de intensiteit flink opgevoerd worden. In de serie worden achtereenvolgens staande, zittende en liggende houdingen uitgevoerd.

Power yoga staat voor kracht, energie, concentratie van aandacht, en een speciale ademtechnieken (diepe buikademhaling en de 'ujjayi' flankademhaling). Ook worden ‘kijk’ richtingen (focus punten of drishti’s) aangehouden om de aandacht naar de details van de oefening te brengen: de adem, de bandha’s, de mind. Zeer kenmerkend voor Power Yoga is het actief inzetten van de bandha’s. Dit zijn de energetische “sloten”. In de les worden twee tot drie bandha’s geactiveerd, van bekkenbodem tot keel. Het effect van deze bandha-activatie is wonderlijk: Je ervaart stabiliteit en kracht van binnenuit, je maakt lengte van staart tot kruin, en je voelt een opgerichtheid die niet met je spierkracht te bereiken is. Ook blijft je energie behouden en stroomt niet ongebruikt weg. In elke les wordt instructie gegeven voor het leren hoe de bandha’s te activeren.

Zonnegroeten en variaties daar op zijn een vaste start van de les na het opwarmen. De les eindigt altijd met ontspanning. Het is een uitstekende manier om een sterk, lenig en gezond lichaam te krijgen!