Live lessen buiten èn binnen | Zoom lessen blijven doorgaan

Buiten zijn groepslessen weer toegestaan | De studio mag open voor individuele yoga beoefening

17 Mei is bekend gemaakt dat er vanaf woensdag 19 mei sport buiten als groepslessen gegeven mogen worden, en dat je binnen individueel mag sporten met een maximum aantal mensen per ruimte. Yogabeoefening valt onder sport en leent zich volgens mij uitstekend voor individuele beoefening.

De uitgangspunten voor binnen yoga beoefenen zijn dat elk individu oefeningen voor zichzelf doet. De docent mag wel rondlopen en aanwijzingen geven. Alles met afstand van minstens 1,5 meter en reserveren van je les plus corona gezondheidscheck vooraf zijn verplicht.

Binnen

Met de lessen die ik geef in de grote zaal (studio) van het Centrum op de Industrieweg 21 wil ik dus een aantal mensen toelaten tijdens mijn livestream Zoom uitzending van de les!

 • In mijn reserveringssysteem heb ik vanaf donderdag onderscheid gemaakt tussen de les in de studio / buiten, en dezelfde les als livestream online via Zoom.
 • Wil je graag in de studio meedoen, dan meld je jezelf daarvoor tijdig aan, minimaal een uur voor de les start, voor mijn reserveringssysteem. Het aantal plekken in de studio is beperkt, en het werkt op volgorde van aanmeldingen.
 • Wil je vanuit je huis online mee doen, dan reserveer je minimaal een uur voor de start de online les variant.
 • Je meldt je uiteraard tijdig af voor een studio les mocht je toch niet kunnen, of als blijkt uit de gezondheidscheck dat je niet kunt komen. Je kunt dan mogelijk nog de online les doen.
 • Aan- en afmelden kan tot uiterlijk een uur voor de les start.
 • Voor lessen in de studio is het nodig dat je je eigen mat en handdoek meeneemt. Je komt al in je yoga kleding, en we houden voldoende afstand van elkaar. De kleedkamer mag niet gebruikt worden, je spullen neem je mee de zaal in. De wc is natuurlijk wel beschikbaar. Je bent 10 minuten voor de les start aanwezig bij de ingang.

Buiten

Voor een buitenles is vanaf morgen een groepsles weer mogelijk (max. 30 mensen & afstand houden).
Afhankelijk van het weer kan een buitenles doorgaan of niet, dan geef ik dit aan via het reserveringssysteem.

 • Als het weer zich ervoor leent, dan zal ik de volgende lessen buiten geven achter het gebouw Industrieweg 21:
  Power yoga (donderdag), Yoga Core Booster (maandag), Qigong (zondag).
 • Yin yoga (donderdag) geef ik alleen in de studio en niet buiten (maar wel ook online dus).
 • Boksen en Yoga geef ik alleen buiten (in de haven). Gelukkig is het maandagavond altijd mooi weer.

Lessen van anderen nog online

De lessen op mijn rooster van de andere lesgevers (Ynske, Eva, Maartje, Isabelle) zijn vooralsnog online, en mochten die ook weer vanuit de zaal gegeven worden, geef ik dat aan in mijn reserveringssysteem. Eva woont de komende tijd in Portugal, en geeft dus zeker alleen online les op de zaterdag.

Ik kijk er naar uit je weer te mogen ontvangen in mijn les, zowel in de studio als online!!

Tot snel!

Liefs Jolanda

Plaats een reactie